/ iStock/Getty Images
Нова партида тестове, направени на 681 души на борда на круизния кораб "Даймънд принсес", който е поставен под карантина в Япония, са дали още 88 положителни резултата, съобщи днес японското министерство на здравеопазването, цитирано от Франс прес.

Коронавирусът може да зарази 2/3 от света, ваксина се очаква до година и половина (ВИДЕО)

С това общият брой на установените случаи на плавателния съд, на борда на който има 3700 пътници и екипаж, достигна 542.

Френски здравен министър: Има реален риск коронавирусът да се превърне в пандемия

"Даймънд принсес" е край пристанище Йокохама, което е на 30 километра от мегаполиса Токио.

В съобщението не се уточнява от каква националност са новозаразените, отбелязва ТАСС.

Около 500 пътници ще напуснат утре круизния кораб "Даймънд принсес", който е поставен под карантина край Япония, предаде Франс прес, цитирайки представител на здравното министерство. Те са дали отрицателен резултат на тестовете за заразяване с новия коронавирус.

Директор на болница в китайския град Ухан почина от коронавируса

"Точният брой все още варира, но ще бъдат около 500", каза пред журналисти цитираният служител на японското здравно министерство. Той уточни, че само тези, чиито тестове са с отрицателен резултат и които не са имали близък контакт с други заразени, ще получат право да слязат от кораба, на чийто борд има стотици носители на новия коронавирус.

Повечето от хората, които ще могат да слязат от кораба, са японци. Няколко страни, включително Великобритания, вече изразиха желание да репатрират намиращите се на борда свои граждани.
БТА