Опровергават съобщенията за сътрудничество между Либия и САЩ
Опровергават съобщенията за сътрудничество между Либия и САЩ / netinfo
САЩ са близо до постигане на споразумение с Либия за сътрудничество в създаването на център за радиационна медицина, но засега не планират толкова широко сътрудничество в областта на атомната енергия, за каквото Триполи говори, каза вчера официален представител на САЩ, предаде Ройтерс.

Вчера официалната либийска агенция ДЖАНА съобщи, че скоро предстои подписване на споразумение между двете страни, съгласно което САЩ ще помогнат на Либия да произвежда атомна енергия. В интервю за Ройтерс американският служител, пожелал да запази анонимност, заяви, че в съобщението на ДЖАНА "нещата са силно преувеличени".

"Това, което казахме на либийците, след като те прекратиха усилията си в сферата на атомното оръжие, беше, че сме готови да говорим за някои аспекти на използване на атомната енергия за мирни цели", каза той. Източникът на Ройтерс в областта на неразпространението на атомно оръжие.

"Говорихме за център за радиационна медицина и сериозно дискутираме готовността си да съдействаме в този проект," който ще е от полза за либийския народ, обясни американският служител.