Около 60 бунтовници убити в Афганистан
Около 60 бунтовници убити в Афганистан / снимка: БГНЕС

Оглавяваните от САЩ коалиционни сили и афганистанските сили за сигурност са ликвидирали близо 60 талибани при отделни сражения в Южен Афганистан, съобщиха американските военни и афганистански полицейски източник, цитирани от Ройтерс и БТА.

В неделя 43 талибански бойци са били убити при тежко сражение с коалиционни и афганистански сили в окръг Калат на южната афганистанска провинция Забул, съобщиха американски военни.

"Патрулиращи части от афганистанските национални сили за сигурност и коалицията били атакувани от няколко места с тежко оръжие, картечен и снайперистки огън. Те отвърнали с обстрел с леко оръжие, ръчни противотанкови гранатомети и стрелба от въздуха, унищожавайки талибаните. Няма пострадал войник от афганистанските сили или коалицията, посочват американските военни.

Афганистанските и коалиционните сили са убили вчера 16 и са ранили шестима талибани при боеве в окръг Над Али в провинция Хелманд (Южен Афганистан), съобщи за Ройтерс началникът на полицията в провинцията Асадула Шерзад.