Няма следи от радиоактивно вещество на местата, посещавани от Гайдар
Няма следи от радиоактивно вещество на местата, посещавани от Гайдар / netinfo

Ирландските власти не са открили следи от радиоактивно вещество на местата, посещавани от бившия руски премиер Егор Гайдар, който според негови близки е бил отровен по време на посещението си в Ирландия, пише ирландският в. "Айриш индипендънт", цитиран от Франс прес.

Ирландската полиция отказа да коментира информацията. Институтът за радиоактивна защита на Ирландия не е открил никаква следа от радиоактивно вещество на местата, където Гайдар е ходил.

Бившият руски премиер участва в конференция в Ирландския национален университет в Мейнус на 24 ноември. След като се почувства зле, Гайдар бе настанен в мемориалната болница "Джеймс Конъли", недалеч от университета.

Болничният персонал каза, че Гайдар е имал симптоми на стомашно-чревно възпаление и му е било назначено лечение. Нямало е признаци, че Гайдар е бил отровен, пише вестникът.

Ирландската полиция смята, че няма никаква връзка между болестта на Гайдар и смъртта на Александър Литвиненко, добавя изданието.

Ден преди Гайдар да се разболее от мистериозната болест, в Лондон почина от отравяне с радиоактивното вещество полоний-210 бившият руски шпионин Александър Литвиненко.