Руското министерство на отбраната заяви, че "не са намерени оцелели" от катастрофата със самолета Ту 154, разбил се в Черно море край Сочи, предаде ДПА. Вече са открити телата на четирима души, съобщи ТАСС.

Самолетът Ту-154 изчезна от радарите в 5.40 ч. московско време (4.40 ч. българско време) скоро след излитането си от Сочи. В самолета е имало общо 84 пътници и 8 души екипаж.

Руски самолет с военни и артисти изчезна от радарите след излитането край Сочи

На борда е имало военнослужещи, представители на медии, сред които сътрудници на Първи канал и на телевизионния канал "Звезда", а също музиканти от ансамбъла "Александров", които е трябвало да поздравят за Новата година авиогрупата на руските Въздушно-космически сили в авиобазата Хмеймим в Сирия.

В Сочи е създаден оперативен щаб за издирване на отломки от падналия в морето самолет.

Няма оцелели след авиокатастрофата край Сочи (ВИДЕО)
netinfo

Прессекретарят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че на руския президент Владимир Путин се докладва постоянно за новите детайли около случилото се. "Рано е да се говори за нещо конкретно, президентът изчаква картината да се проясни изцяло", каза Песков.

Самолетът Ту-154 с 91 души на борда паднал в Черно море

Министерството на отбраната съобщи, че в самолета е имало руски военнослужещи, 9 представители на руски медии и членове на ансамбъла за песни и танци на руската армия, носещ името на руския композитор и диригент Александър Василиевич Александров.

Артистите от ансамбъла са отивали да поздравят с настъпването на Новата година авиогрупата на руските военно-космически сили в авиобазата Хмеймим в провинция Латакия в Сирия, съобщи министерството на отбраната.

Вече е потвърдено, че ръководителят на Александровския военен хор Валерий Халилов е в списъка с пътниците на самолета Ту-154, предаде ТАСС. Списъкът беше качен на сайта на руското министерство на отбраната. Сред посочените в него пътници са още началникът на културния отдел към министерството Антон Губанков и популярната в Русия като филантроп Елизавета Глинка, позната още като "Доктор Лиза".

Няма оцелели след авиокатастрофата край Сочи (ВИДЕО)
netinfo

Няма оцелели след авиокатастрофата край Сочи (ВИДЕО)
netinfo

Източник: БТА