Руското министерство на отбраната потвърди, че негов самолет Ту-154 с 92 души на борда е изчезнал от радарите след излитането от летището в град Алдер край Сочи, предаде ТАСС. В машината е имало 84 пасажери и 8 души екипаж.

Започнали са издирвателни операции, в които са мобилизирани спасително-издирвателните служби към авиационните части на южния военен окръг в Краснодарския край и съседните райони.

Самолетът Ту-154 с 91 души на борда паднал в Черно море

Самолетът е паднал в Черно море, съобщава ТАСС, като се позовава на източник от силовите структури. На 6 км от бреговете на Сочи в Черно море са намерени отломки и един от колесниците на руския самолет Ту-154, съобщиха и от министерството на отбраната в Москва.

Министерството на отбраната пояснява, че в самолета е имало руски военнослужещи, 9 представители на руски медии и членове на ансамбъла за песни и танци на руската армия, носещ името на руския композитор и диригент Александър Василиевич Александров.

Това е най-големият ансамбъл в Русия.

Руски самолет с военни и артисти тръгнал към Сирия се разби в Черно море (ВИДЕО)
netinfo

Артистите от ансамбъла са отивали да поздравят с настъпването на Новата година авиогрупата на руските военно-космически сили в авиобазата Хмеймим в провинция Латакия в Сирия, съобщи министерството на отбраната.

Трима журналисти от руския Первий канал са били на борда на падналия в Черно море самолет на руското Министерство на отбраната, съобщава пред Интерфакс говорителят на държавната медия Лариса Кримова. Освен това от спасителните служби съобщават, че снимачен екип на телевизия „Звезда“ също е бил в самолета.

Самолет Ту-154 изчезна от радарите в 5.40 ч. московско време (4.40 ч. българско време) скоро след излитането си от Сочи.

Източник: БТА