Дават на семействата на жертвите от авиокатастрофата край Сочи по 1 млн. рубли
Дават на семействата на жертвите от авиокатастрофата край Сочи по 1 млн. рубли / БГНЕС, архив

Семействата на загиналите при самолетната катастрофа в района на Сочи московчани ще получат по 1 милион рубли. Това е съобщила за агенция ТАСС пресслужбата на московското кметство. Заедно с това те ще получат и федерално обезщетение.

Днес в Русия е национален траур за загиналите в катастрофата с Ту 154. Самолетът с 92-ма души - военнослужещи, журналисти, музиканти от хора "Александров", които пътуваха за Сирия, за да поздравят за Нова година руските войски в базата в Хмеймим, се разби вчера рано сутринта малко след излитането си от летище "Адлер" в град Сочи. Предполага се, че всички 92 души на борда са загинали.

Откриха свидетел на катастрофата на Ту 154

Преди няколко часа бяха открити отломки от машината в морето на около 1,5 км от крайбрежието в района на Сочи на дълбочина 50-70 м. Досега са открити телата на 11 загинали, включително на командира на самолета.

Намериха едната черна кутия на разбилия се в Черно море самолет

В зоната на операцията по издирването тази вечер са пристигнали допълнително два обитаеми дълбоководни апарата и още сили на безпилотната авиация, предаде ТАСС. В операцията участват общо 45 кораба, 15 батискафа, 192-ма водолази, 12 самолета и 5 хеликоптера. В следобедните часове на брега бяха извадени части от фюзелажа. Водолазите изследват още отломки, между които фрагменти от двигател, посочи ТАСС, позовавайки се на руското министерство на отбраната.

Чуждо тяло в двигателя - водеща версия за трагедията с руския Ту 154

Проучват се четири версии за катастрофата на самолета на руското министерство на отбраната в Черно море, заяви руската Федерална служба за сигурност (ФСС).

Версиите са попадане на предмети в двигателя, некачествено гориво, довело до загуба на мощност и спиране на работата на двигателя, пилотска грешка и техническа неизправност на самолета.

Откриха части от корпуса на падналия в Черно море руски самолет (ВИДЕО)

До момента няма данни да е било извършено терористично нападение, категорични са от федералната служба.

Източник: БТА