На дълбочина 27 м са открити няколко части от корпуса на разбилия се вчера в Черно море руски самолет, в който имаше 92 души, обяви руското министерство на извънредните ситуации, цитирано от местни агенции, предаде АФП.

"Водолазите на министерството откриха части от корпуса на разбилия се вчера самолет. те са на дълбочина 27 м на разстояние една морска миля от брега по траекторията на полета", съобщи говорител на спасителния екип, цитиран от Интерфакс.

Руски самолет с военни и артисти тръгнал към Сирия се разби в Черно море (ВИДЕО)

По-рано бе съобщено, че е открит целият корпус на самолета. Открити са отломки, петметров фрагмент и фрагмент с обозначителни светлини на самолета.

Продължава издирването на черните кутии на самолета Ту-154, но засега не може да се каже колко време ще е нужно за намирането им, заяви руският министър на транспорта Максим Соколов, цитиран от ТАСС.

В издирвателната операция участват над 3500 души, в това число 135 водолази, 39 кораби и катери, седем дълбоководни апарата, пет хеликоптера и безпилотни самолети. Руското министерство на отбраната съобщи, че до момента са открити над 150 фрагмента от самолета.

Днес бяха намерени телата на още двама загинали в катастрофата, предаде ТАСС, като се позова на представители на силовите структури. "От началото на операцията по издирване са намерени телата на общо 13 загинали", потвърди един от тези източници.

Водолази вече извадиха на повърхността и тялото на командира на разбилия се самолет Ту-154 Роман Волков, предаде ТАСС, като се позова на източник от силовите структури.

Трупът на Волков е бил открит сред големи фрагменти от фюзелажа на летателния апарат. На повърхността били извадени още 70 части от тела. Предвидено е операцията по претърсването на района на катастрофата да продължи и през нощта, предаде АФП, като се позова на руските власти.

Руски експерт: Изключено е самолетът да е паднал в Черно море след атентат

Проучват се четири версии за катастрофата на самолета на руското министерство на отбраната в Черно море, заяви руската Федерална служба за сигурност (ФСС).
Версиите са попадане на предмети в двигателя, некачествено гориво, довело до загуба на мощност и спиране на работата на двигателя, пилотска грешка и техническа неизправност на самолета.

До момента няма данни да е било извършено терористично нападение, заявиха от службата.

Няма оцелели след авиокатастрофата край Сочи (ВИДЕО)

Смята се, че са загинали всичките 92 души на борда на самолета, който се разби две минути след излитането си от Сочи.

Сред пътниците имаше десетки певци от световноизвестния хор на руската армия, които трябваше да изнесат новогодишен концерт в руската база Хмеймим в Сирия, както и девет руски журналисти и руска лекарка, известна с благотворителната си дейност във военни зони.

Тази сутрин в Москва пристигна първият самолет с тела на жертви при самолетната катастрофа. Те бяха откарани за разпознаване в център по съдебна медицина и криминалистика към министерството на отбраната.

32 морски съда, десетки водолази и дронове дирят останки от падналия Ту-154

Образувалото се в Черно море керосиново петно от изтеклото гориво на самолета е достигнало дължина от близо 4 км и площ от 1 кв.км, но впоследствие се е изпарило под въздействието на слънчевата светлина. Новите снимки на района вече не показват следи от гориво в морето.

Източник: БТА