Наводнения освободиха 15 000 крокодила от южноафриканска ферма
Наводнения освободиха 15 000 крокодила от южноафриканска ферма / снимка: sxc.hu

Близо 15 000 крокодили са избягали от ферма в Република Южна Африка. Половината от участниците в това масово "бягство от затвора" са изловени, но останалите все още са на свобода и са издирвани, предаде Би Би Си.

Собственикът на фермата за отглеждане на крокодили "Раквена" бил принуден да отвори вратите на стопанството си и да пусне на свобода зъбатите си питомци поради силните наводнения в района на Понтриф, близо до границата с Ботсвана, пише местният в. "Беелд". Зане Лангман, зет на собственика на фермата, казал пред изданието, че половината от крокодилите били изловени.

Останалите обаче се шмугнали в гъсталаците или пък избрали свободата в намиращата се наблизо река Лимпопо, втората по големина в Южна Африка. По принцип в реката досега нямало крокодили, но сега гъмжало, пише БГНЕС.

Самият Лангман отишъл да спасява свои приятели с лодка от наводнението и около тях вече се навъртали десетина от бившите му гладни питомци. Други пък изпълзели на игрището за ръгби на училище на около 120 км. от фермата.