Ким Чен-ун
Ким Чен-ун / БГНЕС
Жените май са истинските управници в комунистическата Северна Корея, в която лидерът на партията и нейн водач - Ким Чен-ун, само може да слуша. За него се знае твърде малко, самият той представлява загадка за световната общественост заради строго контролираните новини, които излизат от страната.

Лелята на Ким Чен-ун се появи изненадващо години след екзекуцията на съпруга й (СНИМКИ)

Оказва се, че въпреки привидната си мощ, той е силно повлиян от няколко могъщи жени, а „Telegraph“ изброява петте най-влиятелни от тях.

Ким Чен-ун изкачи на бял кон най-високия връх на Корейския полуостров (СНИМКИ)

И Сол-джу - След като през 2011 г. Ким Чен-ун пое властта, се ожени за И Сол-джу, загадъчна момиче на двадесетина години (последните данни за нея са оповестени официално около 2013 г.). Според някои спекулации, тя е била избрана за първа дама, защото физически напомняла на съпругата на вечния президент и основател на Северна Корея, отдавна починалия Ким Ир-сен. Преди брака тя пяла в любимия оркестър на покойния „скъп владетел“ Ким Чен-ир.
Тя се появява в компанията на Ким на почти всички важни държавни празници, но към края на 2012 г., тя изведнъж се оттегля от обществения живот в продължение на няколко месеца, така че се предполага, че тогава е била бременна и е родила дъщеря, която, ако може да се вярва на Денис Родман, се казва Ю Ае.
Ким Йонг-ху - Единствената жена от обкръжението на Ким, която може да се види на снимките в компанията на водещите севернокорейски генерали, е Ким Йонг- ху. Става дума за шестдесет и петгодишната леля на Ким, дъщеря на вечния президент Ким Ир-сен, която има голямо влияние за ключови решения на една от най-изолираните държави в света. Заедно със съпругът си тя е натоварена да се грижи за обществения имидж на племенника си.
Сео Унг-хян - Тя е била певица в оркестъра Унхасу, вече споменатия любим оркестър на „Любимия лидер“. Според някои информации, Ким многократно се поддава на нейните „западни“ магии, но младият водач в крайна сметка избра да се ожени за И Сол-джу вместо за Сео Унг, чиято съдба днес е неизвестна. Все още не са потвърдени официално информациите за екзекуцията на целия оркестър преди години, но не е известно дали и тя е била застреляна.

Хьон Сонг-уол - Става дума за още една певица от този оркестър, за която се смята, че е била любовница на Ким. Тази връзка се предполага, че е продължила десет години, ноКим Чен-ир, бащата на Ким Чен-ун яростно се противопоставя на това. В крайна сметка Хьон се жени за офицер от армията, но поради нарушаване на закона за порнография (танцувала с неприлично облекло - бел.ред.), е била екзекутирана заедно с всички членове на прословутия оркестър. Има и теория, че екзекуцията е наредена от съпругата на Ким, И Сол-джу.
Ким Йонг-сук - Това е още един герой, който е издигнат в култ в Северна Корея и това е бабата на настоящия лидер. Тя е родена през 1919 г., а нейният рожден ден всяка година се отбелязва като национален празник. Бабата на Ким се смята за героиня на съпротивата срещу японските империалисти, а често я наричат ​​и „майка на нацията“. Тя е починала при неизяснени обстоятелства през 1949 г., а именно заради предполагаемото физическа прилика с Ким Йонг-сук, И Сол-джу е била избрана за съпруга на Ким и първа дама на Северна Корея.
БГНЕС