Нападнатата журналистка Татяна Фелгенгауер
Нападнатата журналистка Татяна Фелгенгауер / Gulliver/Getty Images
Мъж, въоръжен с нож, проникна в офиса на радио "Ехото на Москва" на улица "Нови Арбат" в руската столица и прободе с нож в областта на врата журналистката Татяна Фелгенгауер, съобщи ТАСС, цитирайки сайта на радиостанцията.

Нападателят бе задържан от охранители и предаден на полицията. Линейка транспортира ранената в болница в тежко състояние, но според лекари без опасност за живота.
Мъжът не се е познавал с Татяна Фелгенгауер и по първоначални данни страда от психическо разстройство. Това твърди източник от московските правоохранителни органи, цитиран от ТАСС.

По думите на източника от полицията на разпита задържаният се е представил като Борис Юриевич Гриц, като е отговарял "неадекватно" на въпросите. Мъжът казал, че от 2012 г. е в "телепатичен контакт" с Фелгенгауер, която нощем го била преследвала сексуално чрез този контакт. "Възможно е той да се е намирал в невменяемо състояние и да страда от психическо разстройство", каза източникът на ТАСС и добави, че арестантът ще бъде пратен на психиатрична експертиза.
От пресслужбата на московското управление на МВР съобщиха, че задържаният е чуждестранен гражданин и че възможен мотив за нападението е лична неприязън. Управлението публикува видео от разпита на заподозрения, съобщи ТАСС. 
 
БТА