/ БГНЕС
Русия е унищожила с високоточни ракети щаба на националистическия отряд "Азов" в Харковска област. Новината съобщи генерал-лейтенант Игор Конашенков, официален говорител на руското Министерство на отбраната.

"Щабът на националистическия отряд "Азов" е разрушен в района на Песочин в Харковска област. Освен това са унищожени два склада с ракетно и артилерийско оръжие и боеприпаси в районите на Спорное и Вемка в Донецката народна република", каза Конашенков.

Той също така заяви, че високоточните ракети са поразили 18 района, в които са били съсредоточени жива сила и военно оборудване, както и 10 огневи позиции на украински артилерийски и минохвъргачни батареи, включително шест батареи РСЗО "Град" в близост до населените места Зайцево, Курдюмовка, Дзержинск, Бахмут, Артемово и Очертино на Донецката народна република.

Според изявление на Министерството на отбраната руската армия вече е изпълнила основните задачи на първия етап, като е намалила значително бойния потенциал на Украйна. Министерството определи освобождаването на Донбас като своя основна цел. 
БГНЕС