Медиците ни решени да се борят за истината
Медиците ни решени да се борят за истината / netinfo
Българските медицински сестри са мобилизирани и решени докрай да се борят за своята истина по време на делото, което техните мъчители в Либия заведоха за клевета. Това каза в интервю за Дарик адвокатът им Хари Хараламбиев.

По време на срещата му със сестрите в затвора Валя Червеняшка е била категорична, че ще иска думата на следващото заседание по делото, за да разкаже на какво е била подложена.

Според адвокат Харалабмиев този процес се е родил точно сега, за да се подготви общественото мнение за бъдещия процес по СПИН-заразата, който ще бъде разгледан от Върховния касационен съд в недалечно бъдеще.

„Това е начин косвено да се припомни на Върховния касационен съд, че сестрите не са били измъчвани и че признанията, направени от тях, са вик на съвестта им и следователно те са виновни”, каза за Дарик Хараламбиев.

Защитникът обясни, че внимателно и неколкократно е прочел мотивите на съда в Триполи по СПИН делото и те са предадени вече и на сестрите. Следващия път, когато посети Либия, той отново ще обсъди по-подробно с тях тези мотиви.

Четейки ги, Хараламбиев добива усещането, че новият съдебен състав на Апелативния съд не казва нищо ново и със свои думи преповтаря онази фактическа обстановка, която вече е била приета от съда в Бенгази.