Няма да има топовни салюти за рождения ден на кралица Елизабет Втора на 21 април, съобщиха от британското министерство на отбраната.

Тя най-вероятно ще бъде посетена в Уиндзор на рождения си ден само от синовете си принц Андрю и принц Едуард, съпроводен от съпругата си Софи.

Принц Филип е планирал погребението си цели 18 години (СНИМКИ)

Принцът на Уелс Чарлз, херцозите на Кембридж Уилям и Кейт и други членове на кралското семейство ще поздравят монарха по телефона.

Кралица Елизабет Втора ще посрещне най-самотния си рожден ден досега и първи без принц Филип за последните седем десетилетия, съобщава електронното издание Мейлонлайн.

Баща, дядо и прадядо: Кралското семейство си спомня принц Филип (СНИМКИ)

Плановете са официален портрет за празника са отменени, тъй като кралицата е в траур.

Принц Филип, херцог на Единбург, почина на 9 април, два месеца, преди да навърши сто години. Погребението му беше в събота.

За да го запомним с усмивка: Най-забавните лафове и гафове на принц Филип през годините

Кралицата понася стоически загубата на любимия си съпруг, казват източници от двореца. Очаква се първият ѝ публичен ангажимент след траура извън двореца да бъде участието ѝ в откриването на парламентарната сесия на 11 май, когато ще бъде съпроводена от сина си, престолонаследника принц Чарлз.

Британското издание цитира запознати, според които Елизабет Втора ще прекара рождения си ден като всеки друг ден през последната година.

Любов като от приказка: Неодобряваният младоженец Филип и непоколебимата Елизабет

Най-вероятно тя ще отиде до Фрогмор, едно от любимите ѝ места в Уиндзор, за да разходи новите си домашни любимци - доргито Фъргъс и коргито Мюик.

В неделя, ден след като се прости с принц Филип, кралицата също била там. Тя шофирала сама до Фрогмор, където вишните все още са отрупани с цвят и пролетните цветя пъстреят в лехите.

Принц Филип - голямата любов, силата и опората на британската кралица

Националният траур за херцога на Единбург приключи в неделя, но кралицата и кралското семейство са в траур до четвъртък.
БТА