/ БГНЕС
Полицията в Обединеното кралство все още води разследване
„Надяваме се Великобритания да установи колкото е възможно по-скоро самоличността на загиналите, да разкрие истината и да накаже виновните за трагедията”, заяви говорителят на Външно министерство Хуа Чунин. След разразилата се трагедия в британската провинция Есекс, при която бяха открити телата на 39 китайци в хладилен камион, властите в Пекин заявиха, че е необходимо да активизиране на международното сътрудничество в областта на обмена на информация и разузнавателни данни, за да се предотвратят подобни инциденти в бъдеще.
 

Обиски в Северна Ирландия заради камиона ковчег с 39 тела


От Министерството на външните работи на Китай заявиха, че придават голямо значение на възникналата ситуация и са в постоянен контакт с британската полиция, която се опитва да установи самоличността на загиналите.
 

Полицията в Обединеното кралство все още води разследване и не може да потвърди дали загиналите са граждани на Китай.
 

Китайци са жертвите в камиона ковчег в Есекс


Според дипломата, независимо от това, откъде са жертвите, става въпрос за трагедия, която е привлякла вниманието на международната общественост към проблема с нелегалната миграция.

Припомняме, че на 23 октомври британската полиция откри 39 тела в хладилен контейнер на камион в индустриален парк източно от Лондон. Арестуван беше 25-годишен мъж от Северна Ирландия по подозрение в убийство.