/ БГНЕС
Руският президент Владимир Путин заяви, че ако Западът даде зелена светлина на Киев да използва оръжия с по-голям обсег за поразяване на руски цели, това би означавало, че НАТО ще бъде във война с Русия, предаде АФП.

„Това би променило по значителен начин самия характер на конфликта. Това би означавало, че страните от НАТО са във война с Русия. Ако случаят е такъв, тогава, отчитайки промяната в характера на конфликта, ще вземем съответните решения въз основа на заплахите, с които ще се сблъскаме“, заяви Путин.

Руски експерт по външната политика: Путин да „втвърди“ политиката си за ядреното оръжие

Той говори, докато висши дипломати на САЩ и Обединеното кралство обсъждаха облекчаване на правилата за стрелба със западни оръжия в Русия, за което Киев настоява повече от 2 години и половина след настъплението на Москва.

"Разрешаването на Киев да нанесе удар в дълбочина на Русия е решение за това дали страните от НАТО са пряко въвлечени във военния конфликт или не“, каза още Путин.

Коментарите му дойдоха в момент, когато Киев настояваше Западът да предостави по-мощни оръжия с по-малко ограничения, тъй като Русия продължава настъплението си в Източна Украйна.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
БГНЕС