Франция настръхна срещу новата носителка на титлата за най-красива жена в страната. Причината - за първи път от 103 години от съществуването на конкурса победителка стана момиче с къса коса.

 

Ев Жил е 20-годишна студентка от Факултета по математика, родена в село близо до Дюнкерк в Северна Франция  Победата на прелестната французойка обаче не зарадва всички. В социалните мрежи французите започнаха да се възмущават, казвайки, че „това изобщо не е Мис Франция“.

Освен това мнозина решиха, че тялото на момичето е твърде „безполово“. „Не ме интересува прическата, но такова андрогинно тяло е тревожно“, пише потребител в социалните мрежи. 

 


Самата Ев определи участието си в "Мис Франция" като "победа на разнообразието". "Никой не бива да диктува кои сте вие", заяви 20-годишната красавица, която действително беше единствената участничка в тазгодишния конкурс с късо подстригана коса.

 

"Свикнали сме да виждаме красиви миски с дълги коси, но аз избрах визия с къса коса", сподели тя след победата си и добави, че "всяка жена е различна, всички сме уникални".