/ БГНЕС
Израел оповести подробности за описаните от него "ирански въздушни сили" в съседна Сирия, включително граждански самолети, заподозрени в транспорт на оръжия, намеквайки, че те може да бъдат ударени, ако напрежението с Техеран се засили, предаде Ройтерс.
 
Иран, заедно със Сирия и Русия, обвини Израел за въздушен удар на 9 април по сирийска военновъздушна база, в който бяха убити седем иранци от Корпуса на гвардейците на революцията.

Нетаняху към Мей: Намесата на Иран в Сирия е главната заплаха за Близкия изток
 
Израелски медии показаха сателитни снимки и карта на пет сирийски военновъздушни бази, в които се твърди, че са разположени ирански дронове или товарни самолети. Оповестени са и имената на трима висши офицери от Революционните гвардейци, които са заподозрени в командване на сходни проекти, например за ракетни части. Медиите се позовават на израелски военни източници.
 
Според редактора по военни въпроси в израелската телевизия "Мако" Рони Даниел публикуването на информацията е сигнал към Иран, че разполагането на негови въоръжения в Сирия е известно на Израел и че ако има опит да се отмъсти за удара от 9 април, тези цели също може да бъдат ударени.

Иран отхвърли като "нелепи" съобщенията за свален от Израел ирански дрон

 
Според Даниел Израел се готви за ирански ракетен удар или нападение с въоръжени дронове от Сирия.
БТА