/ БГНЕС
Христо Стоичков бе подложен на яростна критика от испанския вестник "Марка" заради политическата си активност в последно време. Носителят на "Златната топка" атакува вицепремиера на страната Сорае Саенс де Сантамария и нейното семейство заради сблъсъците на референдума за независимост на Каталуния, съобщи bTV.

Освобождават Стоичков като почетен консул в Испания

Впоследствие той бе отстранен от поста почетен консул на България в областта. "Марка" публикува традиционния си редакционен анализ, който обобщава най-важните събития през изминалата седмица.

Стоичков: Мандатът ми като почетен консул е изтекъл преди 14 месеца

"Почетният консул трябва да има ДНК, според което да пие чай с ръкавици. От такъв дипломат трябва да се чуват благи думи, а не кавги. Цяло чудо е, че Стоичков въобще беше консул на България в Испания заради своя заядлив речник и думи, които винаги са били извън приетите в протокола.

Стоичков към испанското правителство: Вие сте пълен срам (ВИДЕО)

Той сякаш изпълняваше ролята си с туника, ботуши и разрошена коса. През миналата седмица беше спрян в името на дипломацията, костюмите и лачените обувки. Стоичков няма как да пасне в профила на почетния консул", посочва "Марка".