/ ThinkStock/Getty Images
Германските власти изгубиха следите на около 50 иракски мигранти само денонощие след като ги спасиха от камион на трафиканти на границата с Полша, предаде АФП, като се позова на директора на мигрантски център.
 
Ангела Меркел иска нова политика за бежанците

"Стаите са празни", каза за ДПА директорът на приемния център за кандидати за убежище в Айзенхютенщат Франк Нюрнбергер.
 
Днес в центъра бяха останали само двама от петдесетте бежанци, единият от които - непълнолетно момче, пристигнало без придружител в Германия.
 
Германски министър осъди щедрите помощи за бежанците в страната

Министерството на вътрешните работи в провинция Бранденбург потвърди информацията за изчезването на мигрантите. Властите смятат, че е възможно те да са решили да отидат при членове на семействата си, които вече са се установили в Германия.
 
В нощта срещу неделя германската полиция задържа близо до Франкфурт на Одер камион с турска регистрация, в който се били скрили 50 души. Мигрантите казали, че са иракчани. Турският шофьор на камиона и негов сирийски съучастник били задържани за разпит.
 
В Twitter за Меркел: Злата вещица умира в края на приказката (СНИМКИ)

В мигрантската група имало 17 деца. Никой от мигрантите нямал лични документи. След проверка властите установили, че част от бежанците вече са подавали молба за убежище в Румъния или България.
БТА