/ iStock/Getty Images
Тайландката Канита Тонгнак, която продава стоки онлайн, се превърна в хит, след като започна да продава онлайн, маскирана като зомби, дрехи на покойници и стриймва разпродажбите в социалните мрежи, съобщи Ройтерс.

Последователите на Канита, която е на 32 г., рязко се увеличили, след като започнала да се появява онлайн със страховит грим. Затова тя се готви поне три часа, за да придобие вид на зомби за нощните си онлайн продажби, по време на които обяснява на клиентите как точно е починал човекът, чиито дрехи им предлага.

"Откакто започнах да се гримирам като зомби, публиката ми се увеличи до пет-шест хиляди души", казва тя, докато се гримира в дома си за седмичното си включване на живо във Фейсбук.

Канита, която се научила да си прави стряскащия грим от видеозаписи в интернет, продава дрехи на покойници на цени до 100 бата (3,2 щатски долара). Идеята й хрумнала, докато била на погребение и видяла как горят дрехите на покойника според традицията.

Тя се снабдява с дрехите от погребалните агенти, след като будистките монаси се помолят за покойните. Младата жена дарява част от приходите си на будистки манастири.

"Купувала съм от нея и преди, включително и дрехата, с която съм облечена", казва Ану, една от най-лоялните клиентки на Канита. Тя пазарува от нея дрехи и за съпруга си. "Те са като нормални дрехи", казва тя в отговор на въпроса какво е чувството да знаеш, че носиш дреха на мъртвец.
Канита продава и саморъчно направени плашещи вещи като кукли зомби. 
БТА