„Речта на израелския премиер Бенямин Нетаняху пред Конгреса на САЩ показва, че той не иска да сключи споразумение за прекратяване на огъня в Ивицата Газа“.

Това заяви високопоставеният представител на Хамас Сами Абу Зухри.

В речта си Нетаняху говори за необходимостта от създаване на съюз за сигурност в Близкия изток, който да се противопостави на Иран.

„Речта на Нетаняху беше пълна с лъжи и тя няма да успее да прикрие провала и поражението в лицето на съпротивата, за да прикрие престъпленията от войната на геноцид, която армията му извършва срещу народа на Газа“, каза Абу Зухри.

Нетаняху в САЩ: Америка и Израел трябва да останат единни

Той добави, че всеки съюз с Израел от която и да е партия би бил „предателство към кръвта на мъчениците“.

Нетаняху също заяви, че Израел не се стреми към презаселване на Газа и че след войната с бойците на Хамас анклавът трябва да бъде ръководен от палестинци, които не се стремят да унищожат Израел.

Палестинският народ е единственият, който решава кой да го управлява. Нашата постоянна позиция е, че единственото решение за постигане на сигурност и стабилност е създаването на независима палестинска държава със столица Източен Йерусалим“, каза говорителят на палестинския президент Набил Абу Рудейнех.


Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
БГНЕС