/ thinkstock
Британският държавен министър за Брекзита Куаси Картенг заяви, че гласуването в парламента по споразумението за излизане от ЕС ще се състои по график във вторник, след твърдение в пресата, че вотът вероятно ще бъде отложен, предаде Ройтерс.

"Ще има вот във вторник и смятаме да го спечелим. Имаме добър шанс", каза Картенг за Скай нюз.

Съдът на ЕС ще постанови решение за Брекзит на 10 декември

По-рано днес се появиха коментари, че британският премиер Тереза Мей може да отложи насрочения за вторник ключов вот в парламента за сделката за Брекзит и да замине в началото на следващата седмица за Брюксел за нови преговори. Това съобщи Ройтерс, като се позова на в. "Сънди таймс".

Вестникът цитира "министри и помощници", според които Мей ще обяви днес, че отлага гласуването. Мнозина предричат, че тя ще загуби вота и министрите се притесняват, че поражението може да доведе до падане на правителството. Мей ще замине за Брюксел следващата седмица, за да отправи последен призив към Европейския съюз за по-добри условия в сделката за излизането на Обединеното кралство, за да може да спечели подкрепата на депутатите.
 

БГНЕС


Британският премиер Тереза Мей може да запази поста си дори и да изгуби вота за споразумението й по Брекзита в парламента във вторник, коментира и британският министър за Брекзита Стивън Баркли, цитиран от Ройтерс.

Тереза Мей: Вариантите за Брекзит са три

На въпрос от Би Би Си за медийни съобщения, че Мей може да отложи гласуването, което изглежда вероятно да загуби, и да предоговори с ЕС сделката с искане за повече отстъпки, Баркли отговори, че правителството е съсредоточено върху вота, който ще се състои на 11 декември както е предвидено. "Вотът е във вторник. Премиерът се бори за нас и ще продължи да го прави на поста си", каза той.
БТА