/ iStock/Getty Images
Португалският футбол затаи дъх пред случилото се в мача от трета дивизия Алверка – Униао де Алмейрим, който можеше да се окаже фатален за един от играчите на домакините. Бразилецът Алекс Аполинарио неочаквано, без да има съприкосновение със съперник или с топката, рухна по гръб в безсъзнание в центъра на терена, което предизвика невероятна паника сред футболистите и присъстващите.
  Те опитаха да го съживят до пристигането на медицинския екип, който веднага го транспортира в балница. От Алверка съобщиха, че Аполинарио е получил инфаркт, сърцето му спряло да бие.

За щастие, обаче, медицинският екип, притекъл се на помощ, разполагаше със задължителния за футболните мачове и за тренировките дефибрилатор.

Благодарение на бързата си и компетентна намеса, медиците го съживиха, след което той бе закаран в кардиологията на болницата „Вила Франка де Ксира“, където ще остане за лечение. А на терена футболистите на двата отбора, заедно с треньорите и техническите лица направиха кръг около центъра, прегърнати, и заедно се помолиха за спасението на Алекс.

Превод и редакция: DarikNews