Френски кандидат-президент вини медиите, че вредят на кампанията й
Френски кандидат-президент вини медиите, че вредят на кампанията й / netinfo
Кандидатът за президент на френските социалисти Сеголен Роял обвини медиите и големия бизнес в опит да навредят на нейната кампания, но обеща да продължи борбата въпреки тези спънки.

Рейтингът на Роял спадна след няколко нейни гафа във външната и вътрешната политика, които предизвикаха безпокойство в нейната партия, че опитът й да стане първата жена президент през май, няма да е лесен. “Те ме наблюдават, а техните хора в медиите вече са ме отписали. Обвиняват ме в недостиг и дори липса на сила, разпространяват долни публикации, на първите страници на седмичници, свързани с управляващите”, заяви Роял.

“Защо са тези публикации? Има толкова пари да се печелят, а ако левите сили победят, толкова много пари да се изгубят за тези финансови и медийни конгломерати”, каза тя в реч, в която укорява необузданото властване на “безумния капитализъм”.

Роял извърши серия от гафове и много френски всекидневници попитаха направо дали нейната кампания не е разнищена. Няколко проучвания на общественото мнение сочат, че консерваторът Никола Саркози ще победи Роял в изборите през май. Най-новото от тях, публикувано тази седмица, показва, че 52% от французите ще гласуват за консерваторите, а 48% за социалистите.