/ netinfo
Бившият професионален боксьор Кристоф Детингер, заснет да нанася ожесточени удари на жандармеристи по време на протести на "жълтите жилетки" в Париж в началото на януари, беше осъден на една година затвор ефективна присъда и 18 месеца условно, предаде АФП.

Френските „жълти жилетки“ се мобилизираха отново (ВИДЕО)

Бившият шампион на Франция в полутежка категория за 2007 и 2008 г. обаче ще трябва да прекарва в затвора само нощите си. Така той ще може да продължи да упражнява професионалната си дейност. Освен това той няма да може да посещава Париж през идните шест месеца и трябва да плати общо 5000 евро на двамата пострадали жандармеристи.

Участник в протестите на „жълтите жилетки“ в Париж е пострадал от полицейска граната

Прокуратурата беше поискала две години ефективна присъда и една година условно по обвинението в "нечувано насилие". Максималната присъда за нападението срещу служители на реда, извършено като част от група лица, е до 7 години затвор.

Париж разследва тежък инцидент с демонстрант на протестите в Париж

След обявяването на присъдата негови поддръжници изразиха шумно радостта си. "Исках да попреча на една несправедливост и създадох друга", призна по време на процеса Кристоф Детингер, който изрази съжаление за грешката си.
БТА