/ ThinkStock/Getty Images
Дете в Германия предизвика евакуация на детската си градина, след като намери бомба от Втората световна война по време на разходка, съобщиха от полицията. Момченцето е открило „бомба по време на разходка в гората и я е донесло в детската градина“, каза говорителка на полицията в западния германски град Дармщат. По думите й, след като „странният обект“ е бил забелязан да стои на лавица в една от стаите, веднага е била извикана полиция, а децата са били евакуирани.

Евакуират 8000 души в Дюселдорф заради бомба от Втората световна война

Сапьори са прибрали взривното устройство и по-късно на децата им е било разрешено да се върнат в сградата. Била е претърсена и цялата гориста местност в близост до детската градина, където е била направена разходката.

В Португалия обезвредиха мощна бомба от Втората световна война

Полицията предупреди, че в Германия често са откривани експлозиви от Втората световна война в гори и полета, както и в частни дворове. Затова всеки подозрителен предмет трябва да бъде съобщаван незабавно на властите.

Най-зловещите супер оръжия на Третия райх (ВИДЕО)

Повече от 70 години след края на военния конфликт редовно невзривени бомби продължават да бъдат откривани в Германия. Най-голямата евакуация на население заради подобно взривно вещество стана миналата Коледа, когато 54 000 души трябваше да напуснат домовете си в град Аугсбург. През май пък 50 000 души в Хановер бяха евакуирани заради мащабна операция по обезвреждане на бомба.
БГНЕС