В търсене на по-ефективни начини за вземане на превес по време на Втората световна война, лидерите на враждуващите съюзи разчитат на различни стратегии. Докато едните залагат на масирани бойни действия, другите се насочват към използването на нови военни технологии в сраженията. Това довело до разработването на уникални супер оръжия.

Вижте едни от най-добрите супер оръжия на Третия райх:

„Дора“ и „Густав“

Тези две обсадни оръдия са дълги 47 метра, тежат близо 1350 тона всяко и могат да изстрелват снаряди с  тегло седем тона до разстояние от 37 километра.
Разработването на проекта за оръдията започнало още през 30-те години на XX век, по искане на Адолф Хитлер.

Защо управлението по времето на Хитлер се нарича Третия райх?

V-2 (Фау-2)

Първата в света балистична ракета е била разработена от немския конструктор Вернер фон Браун. Първият тестови пуск на ракетата бил през март 1942 година, а в бойни действия ракетата е включена през септември 1944-та година.
Позната е още като V-2, ракетата е първият, създаден от човека обект, който достига космоса.

Най-налудничавите конспиративни теории в света

Хитлер
Thinkstock/Getty Images

Panzerkampfwagen VIII Maus

Panzerkampfwagen VIII Maus е немски проект за свръх тежък танк. Дизайнът на танка е предложен на Хитлер от Фердинанд Порше през 1942 г. Хитлер одобрил проекта и първият прототип е готов още на следващата година. Първоначално билкръстен "Мамут", а в последствие "Мишка".

Той е най-тежкият танк строен някога – 188 тона. Основен проблем на танка бил, че поради неговата маса нямало двигател, който да го задвижи с предвидените 20 км/ч. на дълги дистанции.

танк
Thinkstock/Getty Images

FX-1400

Немската радиоуправляема летателна бомба е първото в света високоточно оръжие. Тя е била разработена през 1938 година и използвана за унищожаване на тежки бронирани цели.

Секретни документи разкриват мащабните проекти на Третия райх (ВИДЕО)

V-3 (Фау-3)

V-3 или така наречената "стоножка" е многокамерно артилерийско оръдие, разработено в края на Втората световна война с цел да унищожи британската столица Лондон.

Вижте още във видеото