В последните години се наблюдава небивал разцвет на така наречените теории на конспирацията. Някои от тях са толкова налудничави, че с основание може да се запитаме дали техните привърженици и разпространители са със здрав разум.

Възможно е в някоя от тези теории да има частица истина, но това е малко вероятно.

Конспирациите, които се оказаха чиста истина

Вижте няколко от най-налудничавите конспиративни теории циркулиращи в уеб пространството.

Хипотеза за фантомното време

Тази теория се е родила в главата на немския историк Хериберт Илиг. Според него годините между 614 и 911 не са са се случили, което би означавало, че в момента живеем в XVIII век. Това също означава, че много исторически фигури не са съществували, а и артефакти от този период са фалшифицирани или принадлежат на друг период. Според Илиг тези 300 години са били добавено по време на въвеждането на Григорианския календар, който използваме и в момента.

Повечето историци отричат тази теория, заради невъзможността толкова много артефакти да бъдат фалшифицирани, а и астрономически явления, като комети, слънчеви затъмнения могат точно да бъдат проследени и съвпадат с данните за тях от Средновековието.

Тайните общества: Кои са истинските владетели на света

Червенокосите са извънземни

Тази теория искрено забавлява. Истината е, че джинджърите се различават генетично от другите хора по няколко начина. Те имат различен толеранс на болка, предразположени са към определени болести и е по-вероятно да мразят зъболекаря. Поради тези разлики, конспиративните теоретици твърдят, че те дори не са от нашата раса. „Хора внимавайте с червенокосите. Те са тук, за да завладеят нашата планета".

Шпионира ли ни Facebook?

Бритни и Буш

Помните ли тъмния период на Бритни Спиърс? Всички истерии, бръснатата глава, атаките на папараците и моментната и лудост. Всъщност те били инсценирани и Бритни търсела медийното внимание. Защо? Разбира се, за да отвлече вниманието от тъмните игрички на президента Буш. Да, поп-дивата била наета от администрацията на Буш да привлече внимание, за да могат те необезпокоявани да си правят мизерийките. Тази конспиративна теория звучи направо несериозно.

Какво доказва, че Земята е плоска?

Космически нацисти

Според тази теория нацистите са успели да създадат космическа програма и успешно са стигнали до Луната. Там са създали база и се срещнали с десетки извънземни цивилизации. Цялата тази операция се състояла по време на Втората световна война.