Деца на загинали полицаи ще посетят Ватикана
Деца на загинали полицаи ще посетят Ватикана / снимка: DarikNews
20 деца на загинали български полицаи и пожарникари ще посетят Ватикана и ще имат аудиенция при папа Бенедикт XVI.

В делегацията, водена от министъра на вътрешните работи Румен Петков, са включени още директорите на Национална служба “Полиция” главен комисар Валентин Петров, на Национална служба “Пожарна безопасност и защита на населението” главен комисар Николай Николов и на Национална служба “Сигурност” главен комисар Иван Драшков.

За предстоящото посещение беше съобщено преди по-малко от месец от министър Румен Петков и Негово Високопреосвещенство архиепископ монсеньор Джузепе Леанца, Апостолически нунций на Ватикана в България.

Преди това българският патриарх Максим благослови децата на церемония в Софийската Света митрополия в началото на юни. Освен на аудиенция при папа Бенедикт XVI, 20-те деца ще разгледат италианската столица Рим, ще посетят и гроба на Свети Кирил.

От МВР съобщиха, че са искали сред 20-те деца, които ще посетят Ватикана, да са тези с най-тежко семейно положение. В рамките на инициативата за подпомагане на децата на загинали полицаи у нас част от тях ще посетят и Вселенския патриарх в Истанбул.