Палатинския хълм
Палатинския хълм / Gettyimages
Римската полиция заведе дело срещу 34-годишен българин, който се опита да увековечи любовта към любимата си, драскайки върху антична стена. Според в.”Кориере дела сера” българският турист бил хванат в крачка, точно когато завършвал „изографисването” на античната стена на Палатинския хълм на улица „Сан Бонавентура”.

Той написал инициалите на собственото си име и това на приятелката си, между които изобразил и сърце, съобщи „24 часа“. Романтичният жест на и без това пълната с вандалски графити стена бил забелязан от случаен минувач, който викнал полицаите от комисариата в историческия център.

Малко преди това те били заети с поредното престъпление срещу културните ценности на двама чилийски съпрузи. Те се опитали да си отнесат за спомен от Колизея паднали на земята няколко парчета от стена, които поставили в раницата си. Заради засилената охрана във връзка с антитерористичните мерки за сигурност двамата били забелязани веднага.

Арестуваха Благой Георгиев в Рим, опитал да дълбае инициалите си на Колизеума

Преди малко повече от две години в Рим беше заловен да вандалства в Колизея и българският футболист Благо Георгиев. Той издълба с монета на партера на Колизея инициалите на името си и това на настоящата си съпруга.