Буш подрежда свои картини в изложба през април
Буш подрежда свои картини в изложба през април / снимка: Guliver/Getty Images

Президентът на САЩ в периода 2001-2009 Джордж У. Буш, който през последните години сериозно се занимава с живопис, реши да организира своя изложба. Експозицията ще бъде открита в началото на април в центъра "Джордж У. Буш" в Далас, Тексас.

Изложбата, озаглавена "Изкуството на лидерството: личната дипломация на президента", ще включва повече от 20 портрета, рисувани от 43-я президент на САЩ.

В допълнение, на посетителите ще бъдат представени снимки и лични бележки, разказващи за връзката на бившия стопанин на Белия дом с други световни лидери.

Буш започва да рисува след напускането на президентския пост през 2009 година. Той изобразява предимно животни, натюрморти, а също и автопортрети. В края на миналата година медиите съобщиха, че бившият президент ще рисува портретите на 19 световни лидери. Първо искаше да нарисува канцлера на Германия Ангела Меркел. Може би някои от тези картини ще бъдат показани през април, допуска БГНЕС, като се позовава на АФП.

Известно е, че Буш, който в момента живее в Далас, дори е вземал уроци по рисуване. Самият той казва, че интересът към живописта се събудил у него, след като прочел книгата на бившия британски премиер Уинстън Чърчил "Живописта като развлечение".