/ istock
40-годишeн офицер от британската армия е в болница със сериозни наранявания, след като малко преди 18:00 ч. във вторник е бил наръган близо до дома си в Джилингам, Кент, докато е бил с униформа.

Все още няма предположения относно мотива за нападението, докато тече разследване.

Нападението с нож е станало в близост до казармите „Бромптън“, където се намира щабът на 1-ви кралски военноинженерен полк на британската армия.

Министър-председателят на Обединеното кралство Киър Стармър осъди престъплението.

„Шокиран и ужасен съм от новината, че войник е бил нападнат в Кент“, написа новият министър-председател в X. „Всички наши мисли са с войника, неговото семейство и общността на въоръжените сили, които служат, за да пазят сигурността на всички нас“, добави Стармър, като пожела на неназования войник бързо възстановяване.

„Шокиращо е да чуем за нападение срещу войник в Кент. Мислите ми са с войника и семейството му, които заслужават уединение в този труден момент“, написа министърът на отбраната на Обединеното кралство Джон Хийли, също в X.

Министърът на вътрешните работи на Обединеното кралство Ивет Купър потвърди, че получава актуална информация от полицията в Кент, като написа: „Намушкването с нож на войник в Кент снощи е шокиращо и ужасяващо. Всички наши мисли са с войника и семейството му.“

24-годишен мъж е бил арестуван по подозрение в опит за убийство.

Говорител на британската армия заяви, че „с голямо съжаление потвърждава, че войникът е получил сериозни наранявания при нападението“, и добави: „Ще продължим да работим в тясно сътрудничество с полицията в Кент, за да разберем какво се е случило и да подкрепим разследването.“

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
POLITICO