„5432 дни от тогава. Човек брои дните”. Това заяви в предаването „На фокус” Михаил Въжаров, бащата Кирил Въжаров, който бе наръган с нож в гърба пред столичния клуб „Соло”. Убийството стана през нощта на Велика събота на 2009 г. След 15 години в България беше върнат осъденият за убийството Илиян Тодоров, който намушкал в гръб и убил 21-годишния Кирил Въжаров и 24-годишния Васил Александров. Третият пострадал при нападението в гръб оцелява.

Двойното убийство пред „Соло“: Как две млади момчета не дочакаха последния Великден в своя живот

„Ударите и на тримата са на едно и също място, в гръб, нанесени професионално. Досъдебното производство мина бързо. В първия момент съдия Ченалова водеше стриктно делото, докато усетихме едно по-особено отношение към нас. Адвокатите на подсъдимия станаха едва ли не нейни адвокати. Имаше много потискащи ситуации, това беше целенасочено", каза бащата на Кирил. По думите му неговият син е бил убит два пъти - веднъж физически и втори път при съдебната неразбория.

Въпреки доказателствата на първа инстанция съдия Румяна Ченалова оправда обвиняемия Илиян Тодоров за убийството на Кирил Въжаров и на Васил Александров. След това Тодоров изчезна от България. Родителите на убитите момчета са получили имейл за сделка за повишение на магистрати, участвали по делото.

Прокуратурата: Подсъдимият за убийството пред „Соло“ е в България (ВИДЕО)

След като преди дни Илиян Тодоров беше върнат в България, бащата на Кирил Въжаров обясни, че все още има надежда за страната ни. „Живея за младите, приятелите му, които много ни подкрепиха. В България има проблясъци. Има работеща прокуратура, външно министерство, което година работеше в екип с прокуратурата”, допълни Михаил Въжаров.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня