Бразилската полиция разследва мистериозното изчезване на гръцкия посланик
Бразилската полиция разследва мистериозното изчезване на гръцкия посланик / БГНЕС, архив

Полицията в Рио де Женейро разследва изчезването на гръцкия посланик в Бразилия Кириакос Амиридис, предаде Асошиейтед прес.

Според съобщение на полицията Амиридис е видян последно в понеделник вечерта. Тогава той е напуснал дома на приятели на неговата бразилска съпруга. Жилището се намирало в бедно предградие на Рио, известно с проявите на насилие, съобщи полицията, предаде Ройтерс.

Съпругата на посланика е подала сигнал за изчезването му в сряда.

Междувременно се появи непотвърдена информация, че в Рио е била намерена колата на изчезналия гръцки посланик с обгорен труп в нея. Това съобщи ТАСС, като се позовава на телевизия Глобо.

От гръцкото посолство в столицата Бразилия или гръцкото консулство в Рио де Женейро не са отговорили на молбата на АП за информация по случая.

Полицейският инспектор Еваристо Понтеш каза, че не вярва посланикът да е бил похитен, допълва Ройтерс. Според него досега похитителите са щели да се свържат с полицията, ако е ставало дума за отвличане.

Амиридис започва кариерата си като дипломат през 1985 г. в Атина, а през 2015 г. заема поста посланик в Бразилия.

Амиридис е бил посланик на Гърция в Либия и е заемал длъжността консул в Рио де Женейро.

Според информация на електронното издание гръцкия в. "Прото тема" служител на гръцкото посолство е съобщил пред бразилски вестник, че в понеделник вечерта си е разменял смс-и с Амиридис. Служителят е уточнил, че не е сигурен дали самият посланик е отговарял на съобщенията му.

Източник: БТА