/ / iStock/Getty Images
След нахлуването на Русия в Украйна на 24 февруари в столицата Киев са се родили близо 400 деца, съобщи кметът на града, цитиран от ДПА. "199 момчета и 191 момичета", уточни днес Виталий Кличко във видеопослание.

Ден по-рано кметът на Киев посети метростанция, използвана като убежище при въздушни нападения.

Според украинската армия руските войски продължават настъплението си към Киев и руснаците са се съсредоточили върху "обкръжаването" на 3-милионната столица.

"Нощта в столицата е била спокойна. Няколко пъти беше активирана противовъздушната отбрана", заяви Кличко.

Въпреки че градът е във военно положение, кметът посочи, че колите се движат, а магазините за хранителни стоки и повечето общински аптеки работят. Кличко призова собствениците на частни аптеки да отворят. "Това е много важно." Жителите на Киев чакат с часове на опашка пред общинските аптеки, за да си купят лекарства, каза той.

В същото време Кличко призова гражданите да остават колкото се може повече в домовете си и да не излизат навън. "Не пренебрегвайте предупреждението за въздушна опасност. Незабавно се насочвайте към убежищата за въздушни нападения!", подчерта той.

По думите на Кличко градът продължава да се подготвя за отбрана. "Има поставени още контролно-пропускателни пунктове, бетонни блокове, прегради за танкове", каза Кличко и добави, че Киев няма да бъде изоставен.
БТА