/ БГНЕС
Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън и израелският премиер Бенямин Нетаняху се скриха в бункер за около пет минути, когато сирените за въздушна тревога се чуха в Тел Авив по време на срещата им, съобщи говорителят на Държавния департамент Матю Милър, предаде Ройтерс.

След това всички участници в срещата са излезли от бункера и са възобновили срещата си, отправяйки се към команден център на израелското министерство на отбраната, за да продължат обсъжданията си, каза Милър.

Инцидентът става в момент, когато президентът на САЩ Джо Байдън обмисля пътуване в региона на фона на израелските бомбардировки на ивицата Газа след смъртоносното нападение на "Хамас" срещу Израел преди 10 дни.

Говорител на израелските военни заяви, че посещение на Байдън в Израел би имало "стратегическо значение". Запитан от репортери за евентуално посещение на Байдън, което според израелските медии може да се осъществи тази седмица, военният говорител, контраадмирал Даниел Хагари, заяви, че посещение на президента на САЩ ще има стратегическо значение за целия Близък изток.

Блинкън се върна отново в Израел след интензивна поредица от срещи с регионални лидери в опит да бъде овладян конфликтът между Израел и "Хамас" и да се осигури хуманитарна помощ и безопасно преминаване за американските граждани и други цивилни в ивицата Газа.
Светослав Танчев/БТА