/ Guliver/Getty Images
Бившият съветник по националната сигурност в администрацията на Тръмп Майкъл Флин е предложил за продан дома си в щата Вирджиния, за да може да покрие разходите за адвокатите си. Това съобщи телевизия Ей Би Си и добави, че в момента самият ген.-лейтенант се е завърнал в родния си град Мидълтаунд, Роуд Айлънд.
 
Тръмп каза, че му е много мъчно за Флин

Според медията къщата на Флин във вашингтонското предградие Стара Александрия се оценява на около 895 000 долара.
 

Guliver/Getty Images


През февруари м.г. Майкъл Флин беше принуден да напусне длъжността, която заемаше в Белия дом, след като стана ясно, че е прикрил информация относно срещите си с бившия руски посланик в САЩ Сергей Кисляк.
 
Нови разкиртия около признанията на Майкъл Флин

Бившият съветник беше обвинен в това, че е излъгал за частните си разговори с Кисляк, в които са обсъждали налагането на американски санкции срещу Москва от тогавашната администрация на президента Барак Обама.
 
По времето на разговорите с Кисляк Флин е бил съветник в кампанията на Тръмп и не е заемал държавен пост, но е било известно, че по всяка вероятност ще стане съветник по националната сигурност, ако Тръмп спечели изборите.

US скандалът се заплита: Флин се призна за виновен, че е лъгал пред следователите от ФБР 

Guliver/Getty Images


Според обвиненията Флин е излъгал, когато е отрекъл, че миналия декември - в навечерието на новия пакет от санкции на Обама и експулсирането на 35 руски дипломати заради намеса в изборите от ноември, е поискал от руския посланик да се въздържи от допълнително ескалиране на ситуацията като бъдат предприети сходни мерки от Москва.
 
Телевизия се извини за излъчен неверен материал и наказа репортера

Бившият съветник също така е излъгал разследващите и за отговора на дипломата, че Русия ще смекчи отговора си, става ясно от документите на обвинението.
БГНЕС