Белият дом ще режисира нов 11 септември според Пол Крейг Робъртс
Белият дом ще режисира нов 11 септември според Пол Крейг Робъртс / БГНЕС

Бившият заместник-министър на финансите на САЩ в администрацията на Роналд Рейгън – републиканецът Пол Крейг Робъртс, публично предупреди, че Джордж Буш е подготвил юридическата база за въвеждане на извънредно положение в страната и само след година САЩ могат да станат “диктаторска полицейска държава”, която се намира в състояние на война с Иран, съобщава БГНЕС, позовавайки се на РИА “Новости”.

Робъртс заяви, че единствен сдържащ фактор в подобен случай могат да бъдат американските военни. „На тях може би им е дошло до гуша и може и да не се подчинят”, заяви бившият заместник-министър в радиоинтервю, излъчено едновременно по над 50 радиостанции в САЩ.

Робъртс направи изявлението си във връзка с подписаното във вторник от американския президент Джордж Буш специално разпореждане, което разрешава на министъра на финансите на САЩ след консултации с ръководителя на Пентагона и държавния секретар да конфискуват активите на което и да е лице на територията на САЩ, което според администрацията “застрашава стабилизацията в Ирак”.

Робъртс подчерта, че разпореждането на Буш не е необходимо да бъде одобрявано от Конгреса на САЩ и напълно развързва ръцете на американския президент. “Американският народ не разбира опасността, с която се сблъсква”, заяви Робъртс. Той предупреди, че според него администрацията на Буш готви нещо, така че да сплаши страната и да сплоти населението около републиканците, които в противен случай рискуват напълно да изгубят властта на изборите следващата година. “Нещо се готви”, твърди бившият заместник-министър.