Шест души загинаха в тежка катастрофа с автобус в Испания, предаде Ройтерс.

Превозното средство е паднало от мост в река Лерес вчера вечерта, малко преди 21:00 местно време. Трагедията се разиграла на магистрала близо до Сердедо Котобаде, малко градче в Галисия (Северозападна Испания), недалеч от границата с Португалия. В автобуса, извършвал курсове между градовете Луго и Виго, имало 8 души. Двама от тях са оцелели и били откарани в болница – 63-годишният шофьор и една пътничка.
 
Две тела на жертви бяха открити още тази нощ – часове след инцидента, още три – тази сутрин, а последното тази вечер, съобщи говорител на испанската Гражданска гвардия. Спасителните операции са приключили. Сега властите ще организират операция по изваждане на автобуса от река Лерес.

Според местните власти загиналите са испанци от региона и млада жена от Перу, живеела в Галисия. Сред пътниците имало хора, пътували на посещение при свои близки в галисийски затвор по случай Бъдни вечер, писа регионалното издание "Вос де Галисия".

Според властите причините за трагедията още не се знаят, макар че лошото време очевидно също е допринесло за инцидента. Полицията съобщи, че в организма на шофьора не са открити следи от употреба на алкохол или наркотици.
 
 
БГНЕС