Германия
Германия / Guliver/Getty Images
Трима души, заподозрени във връзки с ислямисткия тероризъм, са арестувани в Берлин, съобщи снощи за Франс прес говорител на полицията.

Задържаните - на 21, 31 и 45 години - са заподозрени, че са "планирали да заминат за райони на военни действия" - Сирия или Ирак, посочи говорителят.

Тримата може да са свързани с групировката "Ислямска държава" в Сирия и Ирак, уточни източникът, потвърждавайки отчасти информация, публикувана на уебсайта на германския в. "Билд".

Берлин след кървавата трагедия (ВИДЕО/СНИМКИ)

Според вестника правосъдието разследва подготовка на "тежък акт, насочен срещу държавата", но при все това "няма индикации за конкретни планове за атентат в Германия".

Властите смятат, че тримата са искали да отидат в тренировъчни лагери, за да се обучат как да подготвят атентат, каза полицейският говорител.

Заподозрените, задържани направо на улицата, посещавали салафитска джамия, в която често идвал предполагаемият извършител на атентата с камион на 19 декември миналата година в Берлин, тунизиецът Анис Амри, посочва "Билд".

Джамията, която се наблюдава от разследващите, също е била претърсена, отбелязва източникът. Най-малко двама от задържаните живеят в Берлин, твърди "Билд".
БТА