Александровският военен хор няма да отменя концерти
Александровският военен хор няма да отменя концерти / БГНЕС, архив

Планиран за януари следващата година концерт на Александровския военен хор в Международния дом на музиката в Москва ще бъде посветен на жертвите на самолетната катастрофа край Сочи, Русия, предаде ТАСС.

Прессекретарката Олга Кузмина съобщава, че планираният за 26 януари следващата година концерт няма да бъде отменен. Проявата ще се състои и с нея ще бъде почетена паметта на жертвите в самолетната катастрофа.

Само трима от състава на Военния хор не били на борда на катастрофиралия самолет

Очаква се в концерта да участват малцината солисти на Александровския военен хор, които не са били на борда на разбилия се самолет Ту-154. Останалите членове на ансамбъла и художественият му ръководител Валерий Халилов загинаха при инцидента.

Междувременно ТАСС съобщи, че военното министерство на Русия е взело решение Военно-музикалното училище в Москва да бъде кръстено на името на Валерий Халилов.

ТАСС съобщава също, че културното министерство на страната обсъжда с Руското военно-историческо общество идеята за поставяне на паметна плоча в Москва с имената на загиналите в самолетната катастрофа членове на Александровския военен хор.

Източник: БТА