Само трима от състава на Военния хор не били на борда на катастрофиралия самолет
Само трима от състава на Военния хор не били на борда на катастрофиралия самолет / БГНЕС

Всички от състава на Александровския военен хор, с изключение на трима солисти, са били на борда на разбилия се в Сочи самолет Ту-154. Това заяви водещият солист на ансамбъла Вадим Ананиев, цитиран от ТАСС.

Руски самолет с военни и артисти изчезна от радарите след излитането край Сочи

"Роди ми се бебе, в семейството имаме вече три малки деца. Отидох при ръководителя на ансамбъла и го помолих да остана. Освен това утре трябваше да има изпълнение и за това с мен решиха да останат и солистите Валерий Гава и Борис Дяков. А другите от хора заминаха", каза Ананиев, уточнявайки, че от оркестъра е трябвало да летят само свирещите на акордеон и балалайка.

"В момента не мога да кажа какво се е случило, аз като всички получавам информацията си от министерството на отбраната", заяви Ананиев.

Откриха и първото тяло след катастрофата на Ту 154 в Черно море

Според списъка с пътниците, публикуван от руското министерство на отбраната, на борда на самолета е имало 64 души от Александровския военен хор. На борда на самолета освен музикантите е имало военнослужещи, представители на медии, сред които сътрудници на Първи канал и на телевизионния канал "Звезда".

Само трима от състава на Военния хор не били на борда на катастрофиралия самолет
netinfo

Говорителят на ведомството генерал-майор Игор Конашенков заяви, че то е изпратило четири кораба, пет хеликоптера и безпилотни летателни апарати на мястото на катастрофата и възнамерява да увеличи силите и техниката си в района.

Самолетът Ту-154 с 91 души на борда паднал в Черно море

Руското министерство на извънредните ситуации също заяви, че ще увеличи групировката си в района, като ще изпрати още три кораба, както и спасители и водолази.

Президентът на Русия Владимир Путин е възложил на премиера Дмитрий Медведев да сформира и оглави държавна комисия по разследването на катастрофата на самолета Ту-154 в Сочи, съобщи пресслужбата на Кремъл, цитирана от ТАСС. Държавният глава изрази най-дълбоки съболезнования към роднините и близките на загиналите в самолетната катастрофа.

Самолет Ту-154 изчезна от радарите в 5.40 ч. московско време (4.40 ч. българско време) скоро след излитането си от Сочи.

Източник: БТА