/ Thinkstock/Getty Images
Седем килограма пластмасови торбички и други отпадъци бяха открити в стомаха на мъртъв елен в Тайланд, оповестиха местните власти, цитирани от Франс прес. Те призоваха да не се изхвърлят боклуци във водоемите и горите в страната.
Тайланд е най-големият потребител на пластмасови торбички в света. Всеки жител на тази страна в Югоизточна Азия ежегодно ползва до 3000 пластмасови торбички за еднократна употреба, за да пазарува или да купи храна на улицата.

Пластмасови торбички вече бяха открити в стомасите на мъртви морски костенурки и морски крави в Тайланд. Сега е дошъл редът на сухоземните животни.

Трупът на 10-годишния елен бе намерен в национален парк в провинция Нан, на около 630 км северно от столицата Банкок. "Направената аутопсия даде възможност да бъдат открити пластмасови торбички в стомаха на животното. Това е била една от причините за смъртта му", поясниха от дирекцията на националния парк Кхун Сатхан.

Пластмасовите торбички съдържали утайка от кафе, опаковки от инстантна юфка, салфетки и дори бельо.

Вестта идва, след като преди няколко месеца одисеята на бебето морска крава Мериам привлече вниманието в социалните мрежи в Тайланд. Мериам умря през август вследствие на остро възпаление, предизвикано от пластмасови отпадъци, които бяха открити в стомаха й след излизането й на брега през месец май.
БТА