5 екстремисти бяха убити при антитерористична операция в Кабардино-Балкария
5 екстремисти бяха убити при антитерористична операция в Кабардино-Балкария / снимка: Reuters, архив

Петима бойци и тяхна съучастника бяха убити при антитерористична операция в Кабардино-Балкария, съобщи ИТАР-ТАСС, позовавайки се на информационния център на Националния антитерористичен комитет (НАК).

При акция на спецчасти на силите за сигурност и на вътрешното министерство в частен дом в град Мир в Чегемски район била заловена група действащи членове на банда.

Жителите на околните сгради били евакуирани, след което на бойците било предложено да сложат оръжие и да се предадат на властите. Те обаче оказали въоръжена съпротива и петима от тях заедно с тяхна съучастника били убити, а друга помощничка били арестувана, посочили от НАК.

При операция в столицата на кавказката република Дагестан Махачкала са били убити двама бойци, включително Елдос Зулфукаров, заподозрян в организирането на няколко терористични нападения и опит за убийство през октомври на директора на местния затвор, и съучастникът му, предава БТА.

По-рано Франс прес съобщи, че трима предполагаеми бунтовници и съпругата на един от тях са били убити при въоръжени операции срещу бунтовнически групи в Дагестан и
Кабардино-Балкария.