Ван Дер Саар: Винаги съм мечтал за този момент
Ван Дер Саар: Винаги съм мечтал за този момент / netinfo
Превърналият се в герой за Манчестър Юнайтед Едвин Ван Дер Саар обяви, че винаги е искал да изживее такъв момент – да спечели важен мач след изпълнение на дузпи, както бе на финала на Шампионската лига срещу Челси, когато спаси изстрела на Никола Анелка от бялата точка и донесе трофея на своя тим.

„Ние не искахме дузпи, но когато дойде моментът, човек знае, че може да се превърне в герой”, каза развълнуваният Ван Дер Саар, който печели турнира за втори път след 1995 година, когато триумфира с Аякс.

„Това е една от ползите да имаш дълга кариера. Спечелих финала през ‘95-а, но с другия път загубих и ми беше трудно. Когато паднахме във финала на Шампионската лига през 1996-а, бях наистина разстроен и три дни не излязох от вкъщи.”

„Винаги е прекрасно, когато печелиш, но когато ти си главно действащо лице… Ван Брюкелен спечели с ПСВ Айндховен срещу Бенфика. Той спаси последната дузпа, а аз през цялата ми кариера желаех такъв момент и да имам финал, който да спечеля беше фантастично.”

„Благодарен съм на Фъргюсън, че ми даде възможност да дойда в Юнайтед на 34 година. Понякога се чудя, защо това не стана по-рано, но в крайна сметка това няма значение. Спечелих две титли във Висшата лига и сега Шампионската лига, но това не е всичко”, каза още холандският страж на червените дяволи, който заслужено бе похвален от мениджъра Алекс Фъргюсън.

„Както казах преди едно от най-трудните неща, които сме правили в този клуб бе да заместим Петер Шмайхел. Преди три години взехме Ед и виждате, че представянето ни в защита се подобри от тогава”, каза сър Алекс.