Стойчо Стоилов: Вярвам, че касационният съд няма да помилва стрелеца
Стойчо Стоилов: Вярвам, че касационният съд няма да помилва стрелеца / netinfo
Главният мениджър на Литекс Стойчо Стоилов обяви за пореден път вчера, че вярва в справедливото решение на Върховния касационен съд.

„Ако е наистина справедлива инстанция, КС би трябвало да отмени решението на Апелативния, който намали на 8 години присъдата на Симеон Мечев”, заяви Стоилов.

Както е известно старшината направи неуспешен опит да убие през есента на 2002 година гипсирания тогава капитан на"оранжевите". Артелчикът изпразни целия си пълнител по безпомощния футболист, като само два от куршумите не засегнаха екс-национала. „Мри Мутро”, процедил само през зъби Мечев, докато гледал агонизиращия Стоилов, след което запалил колата и си се прибрал спокоен вкъщи. Единствено бързата намеса на Гриша Ганчев и Ангел Бончев и невероятния труд на лекарите в Благоевград и „Пирогов” спасиха живота на Стойчо.

„Вярвам, че има справедливост и касационният съд няма да допусне подобна присъда. Ако остане в този си вид, според мен тя ще е направо оправдателна за Мечев”, сподели самият Стоилов. Главният мениджър е на лечебни процедури в Павел Баня, където рехабилитаторите вече 5 години се борят с последиците от стрелбата на старшина Мечев.

Още спортни новини в Gong.bg