Пирин се отлепи от дъното, но закотви Беласица
Пирин се отлепи от дъното, но закотви Беласица / netinfo
Пирин победи Беласица с 2:0 в последната среща от петия кръг на А група. За тима от Благоевград това бе първи успех от началото на новия шампионат, но Беласица остана на опашката на таблицата. Петричани са и единственият отбор от елита, който все още не е отбелязал гол през този сезон.

Първото полувреме под дъжда в Благоевград премина равностойно, като и двата състава се разминаха на няколко пъти с попаденията. В 26-та минута след центриране от дясно за Беласица, Бижев с глава свали топката на връхлитащия Адемович, който от 7-8 метра изпрати топката над напречната греда. Десет минути по-късно и домакините пропуснаха най-чистото си положение, след като многоходова комбинация бе завършена с коварен удар по земята на Пеев от границата на наказателното поле, но Манолов се разтегли и с върха на пръстите си изчисти.

След почивката определено Пирин бе по-опасният отбор на терена и нападаше почти постоянно към вратата на гостите, докато Беласица заложи на контраатаки. В 51-та минута гол на Пирин бе отменен, когато след центриране от корнер, Попев вкара с глава, но асистент реферът своевременно маркира, че при центрирането топката е напуснала терена.

Борислав Хазуров показа голмайсторските си умения в 58-та и 72-та минути, за да донесе ценните три точки на Пирин. Първо нападателят оползотвори страхотно подаване на Николов и промуши топката под плонжа на стража Манолов. За второто попадение Боби Хазуров се пребори за една топка пред наказателното поле, навлезе в пеналта и отново успя да изпрати топката в мрежата зад Манолов.

В последните десетина минути на двубоя Беласица остана без наставленията на своя старши треньор, тъй като главният рефер Георги Кабаков изгони Наджи Шенсой, след сигнал на своя асистент за отправени реплики по негов адрес.

Пирин е на 13-то място във временното класиране с четири точки, а Беласица е последна с две точки в своя актив.