Пенев: На този етап съм доволен от момчетата
Пенев: На този етап съм доволен от момчетата / netinfo
Старши треньорът на ЦСКА Димитър Пенев заяви, че няма да дели отбора на първи и дублиращ през новия сезон, тъй като за него конкуренцията е най-важна. Наставникът сподели това след победата с 1:0 над Беласица. Треньорът добави още, че в бъдеще ще разчита на Ланзаат и Зе Руи, които обаче не попаднаха в групата за двубоя срещу петричани.

„Споделих след финала за Суперкупата, че ЦСКА трябва да работи спокойно. Исках да победим само в днешния мач. Виждате доста голови ситуации се създадоха. В движение доизграждаме отбора”, каза Пенев, който потвърди, че Неи вече е спазарен и няма да играе за ЦСКА през настоящото първенство.

„Очакваме от опитните футболисти да помагат, за да запазим шампионската титла. Трябва да изградим по-бързо отбора, за да запазим авторитета на отбора. Продължаваме да търсим контролни срещи, след мача със Сливен отиваме в Гърция, Виждам, че за някои момчета е тежко, но важното е, че успяхме да победим.

Създадохме голови ситуации, но виждате, че не се реализират. Но сне съм съгласен, че момчетата не са се напъвали”, каза още Димитър Пенев.

„Все пак има традиция с Беласица мачовете да са трудни. Смятам, че на този етап мога да бъдат доволен от момчетата. След две-три седмици ще имаме изграден отбор. Няма да ги деля на дублиращ и първи отбор. Конкуренцията е най-важна”, добави треньорът на ЦСКА.

„Мисля, че срещу Сливен няма да е по-лесно. Ще се готвим сериозно, отиваме за победа. Колкото до Ланзаат и Зе Руи – ще разчитам на тях. През седмицата гледам кой работи сериозно и го включвам в състава. Те са опитни ще разчитам на тях”, завърши пресконференцията си Пенев.