Марто за Гонг: Остава ми само Италия и правя голям шлем
Марто за Гонг: Остава ми само Италия и правя голям шлем / netinfo
Новото попълнение на Манчестър Сити Мартин Петров заяви в специално интервю за Гонг, че е преминал в тима на Ериксон заради по-добрата оферта.

„Не е имало някаква жестока битка между Тотнъм и Сити, просто офертата на Манчестър е по-силна. Както за мен, така и за Атлетико Мадрид”, призна националът.

Свръхзвуковият допълни, че е щастлив от факта, че вече е част от най-класното футболно първенство. „Радвам се, че ще работя със специалист като Ериксон. Вече съм част от най-силното първенство. Ще усетя от невероятната атмосфера на стадионите в Англия”, заяви от летището в Манчестър Петров.

Мартин добави, че му остава да играе и в Италия, за да направи пълен шлем. Досега врачанинът е бил в Германия и Испания от класните шампионати.

„Ще науча и още един език. Бербатов няма да ми се сърди. Ериксон ми сподели, че се правят мащабни проекти в Манчестър Сити”, продължи бързоногото крило.

След направените задължителни изследвания лекарският щаб на Сити е останал изумен от състоянието на коляното на Петров. „Благодаря на всички в Атлетико. Тук са изумени от състоянието ми. Хората в Атлетико ми помогнаха много след тежката контузия”, каза развълнуваният Марто Петров.

Той коментира и инвазията на български футболисти на Острова: „Предпочитам повече играчи да отиват в чужбина. Не да се въртят само няколко имена. Бербатов от Леверкузен в Тотнъм. Аз от Волфсбург в Атлетико. За българския футбол е добре и нови футболисти да пробият в Европа”.

Петров сподели в шеговит тон, че чака сблъсъка с Митко Бербатов: „Тъкмо ще видим кой е по-добър.”

Мартин подхвана и градския съперник - Юнайтед. „Малко ще е неудобно със синята фланелка срещу Юнайтед, но ще се постарая да запиша победа срещу тях в третия кръг”, завърши специално за Гонг бързият нападател.